sniadania 

Śniadania

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia,

dlatego też tak dużą wagę przywiązujemy do jakości śniadań serwowanych w Naszym Hotelu.

Dbamy o to , aby wszyscy goście z energią i w dobrym nastroju witali nowy dzień.

Śniadania serwujemy codziennie od godziny 7.00 do 10.00

Koszt śniadania dla gości z zewnątrz 30 pln, goście hotelowi śniadania wliczone mają w cenę pobytu.

Goście hotelowi mają możliwość zamówienia pakietu śniadaniowego

na wynos tzw. breakfast box

 

 

Na dobry początek dnia proponujemy między innymi :

Szeroki wybór wędlin i serów,
Świeże warzywa ( pomidory, ogórki, papryka, oliwki, suszone pomidory, mix świeżych sałat... ),
Jajka gotowane, jajka w majonezie, pasta jajeczna,
Sałatki,
Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką,
Ryby wędzone, ryby w zalewie octowej,
Świeże pieczywo jasne, ciemne, pełnoziarniste,
Płatki śniadaniowe,
Suszone owoce ( daktyle, figi, suszona żurawina, pestki dyni, migdały ),
Świeże owoce i jogurty,
Słodkie wypieki.


Na ciepło ( live cooking ) :

Jajecznica z dodatkami do wyboru
Omlety
Jajko sadzone
Parówki, białe kiełbaski
Naleśniki z dodatkami do wyboru
Pancakes z syropem klonowym
Świeżo mielona kawa, wybór herbat, 100% soki owocowe

W hotelu Falko dbamy również o specjalne wymagania dietetyczne Naszych gości.

Jeżeli chcieliby Państwo uzyskać szczegółowe informacje na temat poszczególnych dań,

nasz personel jest do Państwa dyspozycji.

 
obiady rodzinne

Niedzielne obiady

w każdą niedzielę w godzinach 13.00-17.00

45 pln/osoba dorosła

20 pln/dziecko do 12 lat

Zapraszamy Państwa do naszej restauracji na pyszne obiady ze specjalnego menu a'la carte: zupa, danie główne, deser, woda mineralna. 

Szef Kuchni z przyjemnością przygotuje smakowite potrawy, Państwu natomiast pozostawiamy delektowanie się ich smakiem i oddawanie rodzinnej atmosferze.
 
 
Rezerwacja stolików: kierownik gastronomii tel.58 671 04 54.

Propozycja weselnego menu „ De Lux”

  • Staropolskie powitanie chlebem i solą
  • Aperitif
  • Lampka szampana

Zupa do wyboru:

  • Rosół z makaronem
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Krem z pomidorów z grzankami

II Danie (serwowane na platerach 2 porcje mięsa / osoba)

  • Drobiowe łódeczki z farszem węgierskim
  • Tradycyjny kotlet de Volaille
  • Rolada drobiowa nadziewana serem pleśniowym i zielonymi warzywami
  • Grillowany schab „Royal”
  • Stek marynowany w ziołach, przepleciony boczkiem
  • Schab na sposób szwajcarski
  • Pieczeń z karkówki z sosem z leśnych grzybów
  • Zraz staropolski podany w chlebie
  • Ziemniaki
  • Frytki
  • Kapusta biała zasmażana
  • Buraczki zasmażane
  • Mieszanka królewska
  • Bukiet surówek

Kolacja

Zakąski zimne w glazurze 4 porcje / osoba, podane na lustrach

 

  • Schab nadziewany morelami
  • Karkówka przekładana sosem chrzanowym
  • Schab po królewsku
  • Zawijane roladki z indyka ze szpinakiem i marchewką
  • Indyk w galarecie
  • Mozaika drobiowa
  • Pstrąg w galarecie
  • Łosoś z warzywami
  • Śledzik pod pierzynką
  • Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
  • Sałatka jarzynowa
  • Pieczywo mieszane i masło
  • Marynaty
  • Paleta zimnych sosów (żurawinowy, czosnkowy, tatarski)

Na gorąco

  • Pieczone udko z kurczaka
  • Szaszłyk drobiowy
  • Drobiowe kołyski „Buritas”

 

Specjał szefa kuchni

  • Szynka płonąca serwowana z ziemniakami zapiekanymi, sosem, kaszą i ogórkiem
  • Lub
  • Indyk płonący serwowany z sosem żurawinowym
  • Oraz z  ryżem z warzywami
  • Barszcz z krokietem

     

  • Napoje
  • Woda mineralna oraz kawa i herbata bez ograniczeń

Koszt 190 zł / osoba

sala weselna1

SZEF KUCHNI POLECA :

ZUPA NEAPOLITAŃSKA 10 PLN
NEAPOLITAN SOUP
PIEROGI Z ŁOSOSIEM I LIŚCIEM BOTWINY 22 PLN
DUMPLINGS STUFFED WITH SALMON
SANDACZ NA CHRUŚCIE CHLEBOWYM Z SUSZONYMI POMIDORAMI I MIODEM 34 PLN
ZANDER SERVED ON HONEY CROUTON AND DRIED TOMATOES

DANIA GŁÓWNE / MAIN COURSES:

SOCZYSTA PIERŚ Z KURCZAKA W PISTACJACH PODANA Z SZASZŁYKIEM WARZYWNYM I SZAFRANOWYM RYŻEM 30 PLN
JUICY CHICKEN BREAST COVERED WITH PISTACHIOS, GRILLED VEGETABLES AND SAFFRON RICE
ROLADKA DROBIOWA NADZIEWANA SEREM PLEŚNIOWYM I SZPARAGAMI, PODANA NA BUKIECIE ŚWIEŻYCH WARZYW 32 PLN
CHICKEN BREAST STUFFED WITH CHEESE AND ASPARAGUS SERVED WITH FRESH VEGETABLES
KACZKA PIECZONA, PODANA NA MODREJ KAPUŚCIE Z POMARAŃCZOWYM SOSEM I KLUSECZKAMI 55 PLN
GOLDEN DUCK ON RED CABBAGE WITH ROASTED POTATOES AND ORANGE SAUCE
ŻEBERKA PIECZONE W SOSIE MUSZTARDOWO – MIODOWYM PODAWANE Z FRYTKAMI I MIĘTOWYMI BURACZKAMI 32 PLN
THE RIBS BAKED IN A HONEY MUSTARD SAUCE SERVED WITH FRIES
GOLONKA DUSZONA W PIWIE, SERWOWANA Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ I ZIEMNIAKAMI 35 PLN
PIG’S KNUCLKES STEWED IN BEER SERVED WITH FRIED CABBAGE AND POTATOES
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE PODANE NA KONFITURZE Z CZERWONEJ CEBULI I MALIN, PODANE Z ZIEMNIAKAMI I TAGLIATELLE ZE ŚWIEŻEGO OGÓRKA 35 PLN
PORK TENDERLOIN SERVED ON A RED ONIONS AND RASPBERRIES SAUCE
SCHAB FASZEROWANY KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ, PODANY NA SOSIE Z BOROWIKÓW 32 PLN
PORK LOIN STUFFED WITH SAUERKRAUT SERVED ON A MUSHROOM SAUCE
POLĘDWICA WOŁOWA PODANA NA KAMIENIU Z PLASTRAMI WĘDZONEGO BEKONU, SERWOWANA Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I SZPARAGAMI 55 PLN
SIRLOIN SERVED ON A STONE WITH SMOKED BACON, ROASTED POTATOES AND ASPARAGUS
PEPPER STEAK PODANY Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I CHRUPIĄCĄ SAŁATĄ 49 PLN
PEPPER STEAK SERVED WITH ROAST POTATOES AND FRESH VEGETABLES
ESKALOPKI CIELĘCE W SOSIE KURKOWYM, PODANE Z KLUSECZKAMI Z SZPARAGAMI 42 PLN
VEAL ESCALOPES IN MUSCHROOMS SAUCE, SERVED WITH NOODLES AND ASPARAGUS

DANIA Z RYB / FISH DISHES:

ŁOSOŚ PODANY NA PLACKACH ZIEMNIACZANYCH Z DELIKATNYM SOSEM POMARAŃCZOWO - LIMONKOWYM 34 PLN
SALMON ON POTATO PANCAKES SERVED AND ORANGE – LIME SAUCE
DORSZ W WINNO – ŚMIETANOWYM SOSIE PODANY Z PUREE ZIEMNIACZANYM 32 PLN
COD FISH IN WINE AND CREAM SAUCE
SANDACZ NA CHRUŚCIE CHLEBOWYM Z SUSZONYMI POMIDORAMI I MIODEM 34 PLN
ZANDER SERVED ON HONEY CROUTON AND DRIED TOMATOES

ZUPY / SOUP:

ZUPA RYBNA Z ŁOSOSIA 12 PLN
SALMON SOUP
ŻUREK STAROPOLSKI Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I JAJKIEM 12 PLN
RYEMEAL SOUP WITH SAUSAGE AND EGG
ROSÓŁ Z DOMOWYM MAKARONEM 8 PLN
CHICKEN BROTH WITH NOODLES
ZUPA DNIA 8 PLN
SOUP OF THE DAY

PRZYSTAWKI / STARTERS:

BEFSZTYK TATARSKI Z ŻÓŁTKIEM PRZEPIÓRCZYM 22 PLN
TRADITIONAL „TATR” BEEF STEAK WITH QUAIL EGGS
CARPACCIO Z JELENIA PODANE NA KAPAROWYM PESTO ZE ŚWIEŻO TARTYM PARMEZANEM 15 PLN
CARPACCIO OF VENISON SERVED ON PESTO SAUCE WITH CAPERS AND FRESHLY GRATED PARMESAN
KREWETKI SMAŻONE NA MAŚLE CZOSNKOWYM ZE ŚWIEŻĄ PIETRUSZKĄ, PODANE Z CIEPŁĄ BAGIETKĄ 19 PLN
GARLIC BUTTER FRIED PRAWNS SERVED WITH PARSLEY AND BAKED BAUGETTE
BRUSCHETTA Z POMIDORAMI, BAZYLIOWYM PESTO I ŚWIEŻO TARTYM PARMEZANEM 13 PLN
BRUSCHETTA WITH TOMATOES, BASIL PESTO AND FRESHLY GRATED PARMESAN CHEESE

SAŁATY / SALADS

SAŁATA FALKO
( SAŁATA / GRILLOWANY ŁOSOŚ LUB KURCZAK / VINAIGRETTE )
23 PLN
FALKO SALAD
( LETTUCE / GRILLED CHICKEN OR SALMON / VINAIGRETTE )
SAŁATA CEZAR
( SAŁATA RZYMSKA / KURCZAK / GRZANKI / PARMEZAN / SOS CEZAR )
23 PLN
CEZAR SALAD
( LATTUCE / CHICKEN / PARMESAN / CROUTONS / CESAR DRESSING )
SAŁATA Z MARYNOWANYM BURAKIEM
( BURAK / ROSZPONKA / PESTKI DYNI / SER BRIE )
23 PLN
SALAD WITH BAKED BEETROOTS
( BEETROOTS / LETTUCE / PUMPKIN SEEDS / BREE CHEESE )

Proponujemy do wyboru bogate i smaczne menu oparte przede wszystkim na recepturach tradycyjnej kuchni polskiej i kuchni dworskiej, które jest w stanie zadowolić najwybredniejsze podniebienia.

Powitanie chlebem i solą.

Lampka szampana

Zupa:

  • Rosół z makaronem

II Danie serwowane na platerach (2 porcje mięsa na osobę)

  • Stek ziołowy przepleciony boczkiem
  • Tradycyjny Kotlet De Volaille
  • Zraz staropolski podawany w chlebie
  • Schab na sposób szwajcarski
  • Rolada drobiowa nadziewana serem pleśniowym i zielonymi warzywami
  • Ziemniaki
  • Frytki
  • Kapusta biała zasmażana
  • Buraczki zasmażane
  • Mieszanka królewska
  • Bukiet surówek

Zakąski na zimno w glazurze (4 porcje na osobę)

  • Schab nadziewany morelami
  • Karkówka przekładana sosem chrzanowym
  • Zawijane roladki z indyka ze szpinakiem i marchewka
  • Mozaika drobiowa
  • Pstrąg w galarecie
  • Łosoś w galarecie
  • Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
  • Sałatka jarzynowa ze smażonym kurczakiem
  • Pieczywo mieszane, masło

Danie na gorąco (1 porcja na osobę)

  • Szaszłyk drobiowy
  • Udko pieczone
  • Łódeczki węgierskie
  • Specjał Szefa Kuchni
  • Szynka płonąca serwowana z ziemniakami zapiekanymi, sosem, kaszą i ogórkiem
  • Barszcz czysty z pasztecikiem

Napoje (bez ograniczeń)

  • Woda mineralna
  • Kawa/herbata

KOSZT MENU 189 PLN/OSOBA

TORT WESELNY W PREZENCIE OD RESTAURACJI

Oferta dotyczy wesel organizowanych dla m.in. 50 osób

 

POPRAWINY

Zupa:

  • Żurek staropolski

Danie główne:

  • Zraz bawarski z polędwiczki wieprzowej z aromatycznym farszem leśnym podawany z buraczkami zasmażanymi, lub
  • Łódeczki z farszem węgierskim podawane z ziemniakami opiekanymi i marchewką

Kawa / herbata

KOSZT MENU 65 PLN/OSOBA

 
© 2014 - Hotel Falko